Kínai ellentüntetők is lesznek a csütörtöki budapesti Hongkong-párti demonstráción

Szolidaritási tüntetést tartanak a hetek óta demonstráló hongkongi demokratákkal rokonszenvezők csütörtökön este fél hétkor Budapesten, a kínai nagykövetség előtt. Az időjárás is a szervezők segítségére sietetett, ugyanis eleve azt szerették volna, ha minél többen mennek esernyővel, ami a hongkongi diktatúraellenes tüntetők szimbóluma. Hszi Csin-ping pártfőtitkár bosszantására állítólag jó páran készülnek Micimackó-babákkal is.

Az esemény különlegessége, hogy információink szerint a rendőrség kínai, Peking-párti ellentüntetőkre is számít, nem is kevésre, ami nagyon ígéretes kínai-magyar nyelvű szópárbajokat vetít előre. Ha tényleg eljönnek, ez lehet az első alkalom a magyar tüntetéstörténetben, amikor magyar és kínai demonstrálók állnak egymással szemben.

A szervezők egyik fb-posztja szerint a hatóságok komolyan készülnek a táborok szétválasztására:

"Kérlek, hogy 18:15 és 18:30 között érkezzetek a Bajza utca irányából, a kínaiak a másik irányból érkeznek. Nem számítunk semmilyen atrocitásra, a rendőrség széles biztonsági zónát kordonoz le a két esemény között és a mi szervezőink mellett ők is emelt számban jelen lesznek. "

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.