Láng Zsoltnak is bent ragadt egy csomó szabadnapja, 7,3 millió forintot kap utánuk

PÉNZ
2019 november 28., 11:53
comments 119

Láng Zsolt, a II. kerület leköszönő fideszes polgármestere 154 nap szabadságot nem vett ki hivatali ideje alatt, amiért most bruttó 7,3 millió forintot kap, írja a Blikk. Ha ehhez hozzávesszük a 3 millió forintos végkielégítést, Láng összesen több, mint 10 millió forinttal a zsebében távozik a kerület éléről.

photo_camera Láng Zsolt tavaly decemberben még polgármesterként Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ez nem azért van, mert az új, ellenzéki vezetés ennyire nagylelkű, hiszen a polgármesterek fizetését és szabadnapjait törvény szabályozza. Korábban beszámoltunk róla, hogy Érd távozó polgármestere, T. Mészáros András is bruttó 7,3 millió forintot kapott a ki nem vett szabadnapjai után, de a Blikk toplistáján ott van még:

  • Puskás Tivadar (129 nap - 5,8 millió forint)
  • Vattamány Zsolt (118 nap - 5,5 millió forint)
  • Sára Botond (83 nap - 3,8 millió forint) és
  • Bácskai János (79 nap - 3,7 millió forint) is


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.