Klímasztrájkot tartanak pénteken Budapesten

A negyedik Fridays for Future rendezvény következik pénteken Budapesten, ez a globális klímasztrájk helyi változata. Legutóbb szeptember végén volt hasonló, akkor több ezer diák vonult a parlamenthez.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A rendezvény délben kezdődik a Batthyány téren, majd a Margit hídon át ismét a parlamenthez mennek a résztvevők. Emiatt lezárások is lesznek a városban, ezekről a rendőrség oldalán lehet tájékozódni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.