Új Facebook-oldalt indított Józsefváros, miután az előzőt törölték a fideszes városvezetés emberei

media
2019 november 29., 21:23
comments 105

Új lapot nyitottunk, többnapos hiábavaló küzdelem után Józsefváros régi FB oldala megszűnt, de itt az új, melyet szeretettel ajánlunk - írta Pikó András polgármester az elég kacifántos ügy újabb lépéseként pénteken.

Pikó újonnan megválasztott VIII. kerületi polgármesterként a korábban a kerület által használt Józsefváros Facebook-oldal belépési adatait is elkérte a korábbi, fideszes vezetés embereitől. Az oldalt azonban lenyúlták, a belépési adatokat nem adták át, helyette a profilt átnevezték Józsefvárosért-ra, megtartva a kb. 8 ezer követőt.

Pikóék a Facebook közép-európai központjához fordultak, mondván, az oldal az önkormányzat tulajdona, és kérték, hogy a Facebook maga adja át nekik az adminisztrátori jogokat. Ez mostanra meg is történt, de posztolni már nem tudtak az oldalra, azt ugyanis törölték.

A Facebook tájékoztatásából az is kiderült, hogy az oldal korábban egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt, ami Pikóék szerint azért lehet aggályos, mert közben közpénz is ment rá.

Az új oldal 2000 követővel zárja első napját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.