Új Facebook-oldalt indított Józsefváros, miután az előzőt törölték a fideszes városvezetés emberei

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Új lapot nyitottunk, többnapos hiábavaló küzdelem után Józsefváros régi FB oldala megszűnt, de itt az új, melyet szeretettel ajánlunk - írta Pikó András polgármester az elég kacifántos ügy újabb lépéseként pénteken.

Pikó újonnan megválasztott VIII. kerületi polgármesterként a korábban a kerület által használt Józsefváros Facebook-oldal belépési adatait is elkérte a korábbi, fideszes vezetés embereitől. Az oldalt azonban lenyúlták, a belépési adatokat nem adták át, helyette a profilt átnevezték Józsefvárosért-ra, megtartva a kb. 8 ezer követőt.

Pikóék a Facebook közép-európai központjához fordultak, mondván, az oldal az önkormányzat tulajdona, és kérték, hogy a Facebook maga adja át nekik az adminisztrátori jogokat. Ez mostanra meg is történt, de posztolni már nem tudtak az oldalra, azt ugyanis törölték.

A Facebook tájékoztatásából az is kiderült, hogy az oldal korábban egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt, ami Pikóék szerint azért lehet aggályos, mert közben közpénz is ment rá.

Az új oldal 2000 követővel zárja első napját.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.