Lukasz, a lengyel szakács támadt narválszarvval a londoni késelőre

A börtönben raboskodók rehabilitációjáról tartott konferencia szakácsa volt a hős, aki egy narvál szarvával felfegyvervekzve szállt szembe Usman Khannal, a késes támadóval, aki pénteken két embert is halálra késelt London belvárosában. A csak keresztnevén, Lukaszként azonosított lengyel bevándorló a szemtanúk vallomásai szerint gondolkodás nélkül magához ragadta az első, keze ügyébe akadó fegyverként is használható tárgyat, hogy megfékezze a támadót.

Khan a konferenciának otthont adó épület előcsarnokában kezdett a késével hadonászni. A konferencia résztvevői kituszakolták az épületből. Lukasz egy neve elhallgatását kérő kollégája szerint ekkor "ragadta magához azt a rudat [egy narvál kiállított szarvát], aztán nekirontott. Átdöfték a kezét, de ő ettől még sakkban tartotta. Az se fékezte meg, hogy megkéselték. Lukasz hős".

A lengyel szakácson kívül egy másik civil szintén egy, a keze ügyébe akadó tárggyal, egy poroltóval felfegyverkezve segédkezett Khan semlegesítésében. Khan lefegyverzésében akadt egy harmadik társuk is, a brit vasúti rendőrség egy szolgálaton kívüli rendőre, aki, miközben kicsavarta Khan kezéből az egyik kését, még arra is figyelt, hogy ne fogdossa össze a fegyvert, hogy azon bizonyítékként megmaradjanak Khan ujjlenyomatai.

A poroltós és a szolgálaton kívüli rendőr nevét nem hozták nyilvánosságra, de a brit vasúti rendőrség főfelügyelője, Paul Crowther nyilatkozatban méltatta kollégáját, aki "bátran belerohant a veszélybe", és "büszke lehet rá, hogy megfékezte ezt az embert". (Via The Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.