Lukasz, a lengyel szakács támadt narválszarvval a londoni késelőre

külföld
2019 december 01., 09:23
comments 153

A börtönben raboskodók rehabilitációjáról tartott konferencia szakácsa volt a hős, aki egy narvál szarvával felfegyvervekzve szállt szembe Usman Khannal, a késes támadóval, aki pénteken két embert is halálra késelt London belvárosában. A csak keresztnevén, Lukaszként azonosított lengyel bevándorló a szemtanúk vallomásai szerint gondolkodás nélkül magához ragadta az első, keze ügyébe akadó fegyverként is használható tárgyat, hogy megfékezze a támadót.

Khan a konferenciának otthont adó épület előcsarnokában kezdett a késével hadonászni. A konferencia résztvevői kituszakolták az épületből. Lukasz egy neve elhallgatását kérő kollégája szerint ekkor "ragadta magához azt a rudat [egy narvál kiállított szarvát], aztán nekirontott. Átdöfték a kezét, de ő ettől még sakkban tartotta. Az se fékezte meg, hogy megkéselték. Lukasz hős".

link Forrás

A lengyel szakácson kívül egy másik civil szintén egy, a keze ügyébe akadó tárggyal, egy poroltóval felfegyverkezve segédkezett Khan semlegesítésében. Khan lefegyverzésében akadt egy harmadik társuk is, a brit vasúti rendőrség egy szolgálaton kívüli rendőre, aki, miközben kicsavarta Khan kezéből az egyik kését, még arra is figyelt, hogy ne fogdossa össze a fegyvert, hogy azon bizonyítékként megmaradjanak Khan ujjlenyomatai.

A poroltós és a szolgálaton kívüli rendőr nevét nem hozták nyilvánosságra, de a brit vasúti rendőrség főfelügyelője, Paul Crowther nyilatkozatban méltatta kollégáját, aki "bátran belerohant a veszélybe", és "büszke lehet rá, hogy megfékezte ezt az embert". (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.