Fenyő-gyilkosság: egyesítették P. T. és Gy. T. ügyét

bűnügy
2019 december 02., 07:28
comments 30

Két külön indult büntetőügyben is Fenyő János meggyilkolásának felbujtói állnának Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék bírája elé, aki ezért meghozta a célszerű döntést, és egyesítette P. Ts, az Energol egykori vezére és Gy. T. egykori úszószövetségi elnök büntetőperét. A két vádlott így egymás mellett ülhet majd a jövő februárban folytatódó tárgyalásokon, így például a gyilkosság 20. évfordulóján, február 11-én is.

A vád szerint az emiatt már jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Jozef Rohác 1998. február 11-én P. Tamás megbízásából végzett Fenyő Jánossal. A vád szerint P.-t Gy. bujtotta fel, neki üzleti vitája volt Fenyővel.

Gy. a tárgyalás előkészítő ülésén tagadta a vádat, azt mondta, már motivációja se lett volna megöletni Fenyőt, akivel addigra rendezték vitájukat, és "még kezet is fogtak". (Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.