Valaki felfestette egy orosz jegesmedve bundájára, hogy T-34

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Videó járja be az orosz internetet, egy jegesmedvéről készült videó. Azért tartják ilyen sokan érdekesnek, mert a medve bundájára valaki a T-34 feliratot fújta föl. A T-34 a II. világháború legendás szovjet tankja volt, Oroszországban a mai napig komoly kultusza van.

A medve valahol a Csukcs Autonóm Körzetben lehet, a videó ugyanis a Siberian Times szerint először egy csukcsföldi őslakosokat összekapcsoló WhatsApp-csoportban bukkant fel. A helyi természetvédelmi területek dolgozói már keresik a jegesmedvét, ahogyan azokat a személyeket is, akik az állat bundájára festettek.

Szakértők szerint a tréfa a jegesmedve életébe is kerülhet, a fekete festék miatt ugyanis megszűnik az álcája, amit egyébként a fehér bundája ad a hóban. Emiatt nehezebb lesz a vadászat, ugyanis észreveszi a prédaállat, de ő maga is könnyebben láthatóvá válik például az orvvadászok számára. (Siberian Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.