Már „befolyás vásárlása” miatt is körözik Bártfai-Mager Andrea miniszter volt férjét

POLITIKA
2019 december 03., 13:46

Tegnap futott végig a magyar médián a hír, hogy költségvetési csalás miatt körözést rendelt el Balogh Sándor ellen a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága. A szerencsi születésű üzletember ügyében a zempléni város rendőrsége folytat eljárást.

Ma megjelent azonban egy újabb körözés, amely szerint már „befolyás vásárlása” miatt is keresik a korábban több kormányzati projektben is szerepet vállaló Baloghot.

Ez a tényállás akkor merül fel, amikor valaki a szó legszorosabb értelmében a kapcsolataiból él, és a büntető törvénykönyv szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - írja a G7. 

Ezúttal a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást.

photo_camera Fotó: police.hu

Balogh akkor került a figyelem középpontjába, amikor Orbán Viktor miniszternek nevezte ki korábbi feleségét, gyerekei anyját, Bártfai-Mager Andreát. A G7 ugyanis megírta, hogy az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött Bártfai-Mager 165 négyezetméteres rózsadombi házában, de Balogh közleményben vállalta magára a cégtemetős sztorit, amiben azt írta, hogy 20 éve elváltak már. Az ingatlant 2004 és 2016 között használta, de – mint írja – a volt feleségnek nem volt tudomása „az ingatlanban folytatott gazdasági tevékenységről”. 

De Balogh Sándornak nem ez volt az egyetlen kapcsolata az Orbán-kormánnyal. Ő volt a nagy presztízsrendezvényt, minden idők legjobban dráguló vizes világbajnokságát rendező Bp2107 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, illetve a gyorsan leállított afrikai kereskedőházak üzemeltetéséből is húzott pénzt.

Az üzletember kalandor természetére példa, hogy a Budapest-Bamako Rally „karitatív partnereként” és a Szent Ouen és a Csillag lovagrend helyettes nagymestereként is fungált, próbálkozott pálinkafőzéssel Ugandában és hozzá kötődik a méltán világhírű Középsuli websorozat.