Kikapott a franciáktól, 14. lett a vébén a női kézilabda-válogatott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Márton Gréta a Szenegál elleni december 4-i győztes meccsen. A magyar csapatnak egyetlen esélyesebb riválisa ellen se sikerült nyernie, így végül csak 14. lett a világbajnokságon.Fotó: Jamamura Hirosi/MTI/MTVA

Az utolsó helyosztó meccsén kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő franciáktól, így végül csak a 14. helyet szerezte meg a tokiói világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. Ezzel ugyan sikerült felülmúlni a két évvel ezelőtti, történelmi mélypontot jelentő 15. helyet, de a csapat így is rendkívül nehéz helyzetbe hozta magát:

az olimpiai kvalifikációra már csak akkor marad esélye, ha a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót