Kikapott a franciáktól, 14. lett a vébén a női kézilabda-válogatott

sport
2019 december 09., 10:59
Márton Gréta a Szenegál elleni december 4-i győztes meccsen. A magyar csapatnak egyetlen esélyesebb riválisa ellen se sikerült nyernie, így végül csak 14. lett a világbajnokságon.
photo_camera Márton Gréta a Szenegál elleni december 4-i győztes meccsen. A magyar csapatnak egyetlen esélyesebb riválisa ellen se sikerült nyernie, így végül csak 14. lett a világbajnokságon. Fotó: Jamamura Hirosi/MTI/MTVA

Az utolsó helyosztó meccsén kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő franciáktól, így végül csak a 14. helyet szerezte meg a tokiói világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. Ezzel ugyan sikerült felülmúlni a két évvel ezelőtti, történelmi mélypontot jelentő 15. helyet, de a csapat így is rendkívül nehéz helyzetbe hozta magát:

az olimpiai kvalifikációra már csak akkor marad esélye, ha a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon. (Via MTI)