Tüdőgyulladásos kisfiút fektettek a földre a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn bejárta a brit médiát a 4 éves Jack Williment-Barr képe, akinek kabátokon kellett feküdnie a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy az osztályon. Annak ellenére fektették a földre a gyereket, hogy tüdőgyulladással került kórházba. A gyerek anyja azt mondta, sokkolta a dolog, de a személyzetre nem lehet egy rossz szava sem, mindenki törődő és figyelmes volt, a problémát szerint inkább a brit egészségügyi nem megfelelő finanszírozása jelenti.

Mikor aztán egy újságíró az esetről kérdezte Boris Johnson miniszterelnököt, a politikus nem akart ránézni a képre, majd a kamerán kívül megfogta és zsebre tette az újságíró telefonját, amin az a képet mutatta Johnsonnak. Mikor ezt a kérdező megjegyezte, a miniszterelnök kivette a telefont a zsebéből, ránézett, és az interjú végén vissza is adta, elnézést kérve, amiért eltette.

Johnson egyébként azt mondta az interjúban, hogy a kormány nagyon sokat költ az egészségügyre, de nem engedhetik meg, hogy a héten esedékes választáson a Munkáspárt szerezze meg a parlamenti többséget, attól ugyanis „az ország nem mozdulna előre”.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője a Twitteren csak annyit kommentelt az interjúról készült videó alá, hogy „egyszerűen csak nem érdekli”. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!