Tüdőgyulladásos kisfiút fektettek a földre a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn bejárta a brit médiát a 4 éves Jack Williment-Barr képe, akinek kabátokon kellett feküdnie a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy az osztályon. Annak ellenére fektették a földre a gyereket, hogy tüdőgyulladással került kórházba. A gyerek anyja azt mondta, sokkolta a dolog, de a személyzetre nem lehet egy rossz szava sem, mindenki törődő és figyelmes volt, a problémát szerint inkább a brit egészségügyi nem megfelelő finanszírozása jelenti.

Mikor aztán egy újságíró az esetről kérdezte Boris Johnson miniszterelnököt, a politikus nem akart ránézni a képre, majd a kamerán kívül megfogta és zsebre tette az újságíró telefonját, amin az a képet mutatta Johnsonnak. Mikor ezt a kérdező megjegyezte, a miniszterelnök kivette a telefont a zsebéből, ránézett, és az interjú végén vissza is adta, elnézést kérve, amiért eltette.

Johnson egyébként azt mondta az interjúban, hogy a kormány nagyon sokat költ az egészségügyre, de nem engedhetik meg, hogy a héten esedékes választáson a Munkáspárt szerezze meg a parlamenti többséget, attól ugyanis „az ország nem mozdulna előre”.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője a Twitteren csak annyit kommentelt az interjúról készült videó alá, hogy „egyszerűen csak nem érdekli”. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér