Tüdőgyulladásos kisfiút fektettek a földre a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy

külföld
2019 december 09., 15:54

Hétfőn bejárta a brit médiát a 4 éves Jack Williment-Barr képe, akinek kabátokon kellett feküdnie a leedsi kórházban, mert nem volt elég ágy az osztályon. Annak ellenére fektették a földre a gyereket, hogy tüdőgyulladással került kórházba. A gyerek anyja azt mondta, sokkolta a dolog, de a személyzetre nem lehet egy rossz szava sem, mindenki törődő és figyelmes volt, a problémát szerint inkább a brit egészségügyi nem megfelelő finanszírozása jelenti.

Mikor aztán egy újságíró az esetről kérdezte Boris Johnson miniszterelnököt, a politikus nem akart ránézni a képre, majd a kamerán kívül megfogta és zsebre tette az újságíró telefonját, amin az a képet mutatta Johnsonnak. Mikor ezt a kérdező megjegyezte, a miniszterelnök kivette a telefont a zsebéből, ránézett, és az interjú végén vissza is adta, elnézést kérve, amiért eltette.

link Forrás

Johnson egyébként azt mondta az interjúban, hogy a kormány nagyon sokat költ az egészségügyre, de nem engedhetik meg, hogy a héten esedékes választáson a Munkáspárt szerezze meg a parlamenti többséget, attól ugyanis „az ország nem mozdulna előre”.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője a Twitteren csak annyit kommentelt az interjúról készült videó alá, hogy „egyszerűen csak nem érdekli”. (Guardian)