Hadházy: Nem veszünk részt a parlamenti színjátékban, inkább bemegyünk egy minisztériumba

POLITIKA
2019 december 10., 08:58
comments 71

„Mi nem fogunk részt venni a mai parlamenti színjátékban. A szavazások alatt, az utolsó pillanatban még megpróbáljuk a délelőtt még meglevő szabad belépési jogunkat kihasználni arra, hogy az egyik minisztériumban utánajárhassunk néhány disznóságnak.” Hadházy Ákos független parlamenti képviselő posztolt erről kedd reggel egy Szél Bernadettel és Szabó Szabolccsal közös képen.

link Forrás

Kedden szavaz a parlament többek között az országyűlési törvény és a házszabály módosításáról is. 

„Ma a Parlamentben a Fidesz meg fogja szavazni a jogfosztó javaslatot, amelyik elveszi azt a néhány lehetőséget is, amely még az ellenzéki képviselőknek megmaradt. Szólásszabadságunk eddig sem volt, Kövér eddig is elvette a szót attól, aki számára nem tetsző dolgot mondott. Mostantól megfenyített kisiskolásként, hátratett kézzel kellene mozdulatlanul ülnünk, Kövér brutális büntetéssel torolhatja meg azt is, ha csúnyán nézünk rá” - értékelte Hadházy a törvényt, ami alapján milliós büntetéseket is ki lehet majd szabni, és ki is lehet majd tiltani képviselőket 60 napra.

A minisztériumokra vonatkozó rész pedig arra vonatkozik, hogy az  képviselők ezentúl csak előzetesen egyeztetett módon kérhetnek majd tájékoztatást a közigazgatási szervektől, közintézményektől.  „A legnagyobb gazemberség, hogy elveszik a jogunkat attól, hogy személyesen kérdezzük meg az állami intézményekben pöffeszkedő Fidesz kádereket” - írta erről Hadházy, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szerint viszont „a képviselői jog nem a bárhová berontás joga”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.