Mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemst

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mégsem vásárolja fel a Magyar Telekomtól a T-Systems Magyarországot Jászai Gellért informatikai vállalkozása, a 4iG. Mint írják, a tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől, amit idén nyáron jelentettek be.

„Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk" - idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG vezérigazgatóját. A Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor pedig azt írta, hogy cége vélja változatlan, "ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton".

A két cég azt is jelezte, hogy továbbra is keresik az együttműködés és a partnerség lehetőségét.

A T-Systems felvásárlása százmilliárdos nagyságrendű ügylet, amit a legfelsőbb politikai vezetés hozzájárulása nélkül aligha lehetett volna lebonyolítani. Már csupán abból, hogy a T-Systemsre Jászai adhatott ajánlatot, arra lehetett következtetni, hogy az Orbán Viktor körül kialakult üzleti körökön belüli hatalmi játszma része lehet a felvásárlás: Jászai pár héttel a T-Systems felvásárlásának bejelentése előtt szerzett befolyásoló tulajdont az addig Mészáros Lőrinc felügyelete alatt álló 4iG-ben, erről Rényi Dániel kollégám írt bővebben.

A Portfolio szerint tárgyalások megszüntetéséről szóló hír piaczárás után érkezett, azonban a 4iG részvényei a BÉT-en kedden 10%-os esést szenvedtek el. Vagyis könnyen lehet, hogy bizonyos pletykák már a hír megjelenése előtt kiszivárogtak a piacon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó