Az átlátszó üvegkalitkából, az álmennyezeten keresztül próbált meg feltűnésmentesen megszökni az orosz rab a saját tárgyalásáról

Testvére megölésével gyanúsítják a 18 éves orosz Leonyid Greysert, aki a saját tárgyalásáról próbált megszökni. Az orosz tárgyalótermekben a vádlottak részére kialakított üvegfalú, így teljesen átlátszó dobozból az őrök szeme láttára mászott ki, és törte át az álmennyezetet. A férfit három rendőr rángatta vissza.   

Miután visszamászott, megbilincselték, és két hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását. (Independent)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.