Orbán Viktor gratulált Boris Johnsonnak, hogy érvényesítette népe akaratát, ami az Európai Unión kívül kívánja biztosítani a szuverenitását

POLITIKA
2019 december 13., 11:37

Orbán Viktor levélben gratulált Boris Johnson brit kormányfőnek a Konzervatív Párt csütörtöki választáson elért győzelméhez. „Ez az eredmény nyilvánvalóvá tette, hogy a demokrácia csak a választók akaratára épülhet” - írta Orbán Viktor, hozzátéve, a magyarok nagy érdeklődéssel és szimpátiával követték a britek küzdelmét.

Orbán Viktor és Boris Johnson már nem nagyon futhatnak össze Brüsszelben a Brexit után
photo_camera Orbán Viktor és Boris Johnson már nem nagyon futhatnak össze Brüsszelben a Brexit után Fotó: Frank Augstein/AP

„Gratulálok Önnek, hogy sikerült érvényesítenie népe akaratát, amely a szuverenitását az Európai Unión kívül kívánja biztosítani” 

- írta a magyar miniszterelnök. Levele végén Orbán Viktor kifejtette Boris Johnsonnak, hogy Magyarország - a kölcsönös tisztelet talaján állva - a kétoldalú gazdasági és politikai kapcsolatok erősítésére törekszik a jövőben is.

Az  exit poll szerint Boris Johnson által vezetett konzervatív pártnak 362 képviselőjük lesz az alsóházban, ez 74 fős többséget jelent. A konzervatívok ezzel is a legjobb eredményüket érnék el az 1987-es választások, Margaret Thatcher harmadik kormánya óta. (MTI)