A felcsúti akadémia 106 millióért épít futódombot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A TAO rendszer bevezetése óta a legvisszafogottabb fejlesztési programot állította össze a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, írja az Mfor.hu. A Puskás Akadémiát működtető alapítvány mindössze 1,1 milliárd forintos igényt nyújtott be a a 2019/2020-as szezonra. Az MLSZ által jóváhagyott program szerint többek közt 

  • felújítanák a bentlakásos kollégiumot "ezáltal is komfortosabbá téve a fiatalok életét. Valamint higiénia és egészségügyi okból teljes körű bútorok cseréjét, fürdő, közösségi helyiségek felújítását el kívánjuk végezni."
  • És beszereznének a stadion pályáját körbeölelő LED-falat, 269 millióért.
  • Illetve 109 millióért egy buszt is vennének. 

A legizgalmasabb tétel

a „futódomb, lépcső elnevezésű felépítmény”, amire 106 milliót szántak. 

A kb. 31 méter hosszú, 17 méter széles domb az alapítvány szerint a sportolók képességfejlesztését szolgálja majd. A képességfejlesztésre szükség is van, a Puskás Akadémia közelében sincs az alapításakor megfogalmazott céloknak. Orbán Viktor a 2007-es megnyitón azt mondta,

hogy „az első nemzetközileg is jegyzett játékosokat négy év múlva várjuk”.

Mára pedig több mint ötven akadémián nevelt magyar focistának kellene játszania európa élcsapataiban, kezdőként. (Tudtunkkal egyetlen ilyen sincs.)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!