Központilag irányított kínai egyetem nyithat kampuszt Budapesten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közös nyilatkozatot írt alá egy sanghaji egyetem budapesti kampuszának létrehozásáról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A Fudan Egyetemen 4500 oktató 30 ezer diákot tanít. A megállapodásról szóló közlemény külön kiemeli, hogy

“A Kínában közvetlen minisztériumi irányítás alá tartozó egyetemek egyikének sincs még külföldi campusa.”

A CEU Magyarországról való elüldözéséhez asszisztáló Palkovics az új együttműködésről azt mondta, hogy

“A világ legszűkebb élvonalába tartozó Fudan hazai szerepvállalása, a neves külföldi professzorok megjelenése  felgyorsítja a magyar felsőoktatás megkezdett nemzetköziesítését.”

A miniszter szerint

“A tervezett campusnyitás előmozdíthatja a további kínai beruházásokat, és különösen a kínai vállalatok kutatás-fejlesztési központjainak letelepedését Magyarországon.”

A Fudan hazai letelepítésére tavaly október végén bólintott rá Orbán miniszterelnök.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó