Orbán Viktor egy kínai egyetem működésére rábólintott, a CEU még mindig vár

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, amiben Orbán Viktor felhatalmazza az innovációért és technológiáért felelős minisztert és a külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítsék elő a Magyarország és a Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodást. 

A Fudan Egyetem a Corvinus nemzetköziesítésében is részt venne, az erről szóló megállapodást nemrég írták alá. Ennek keretében egy kettős diplomaprogram indul az egyetemen - szemeszterenként mintegy négymillió forintos tandíjjal. 

A miniszterelnök a határozatban közli: „egyetértek a  Magyarország és a  Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozásával”.

A CEU rektora a múlt héten pont azért jelentette be, hogy Bécsbe költöztetik az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit, ha decemberig nincs előrelépés, mert ugyanezt a megállapodást a magyar kormány nem írja alá New York állammal. Arra a kérdésre, hogy ez mikor történik meg, Orbán Viktor legutóbb azt mondta: „Majd ha eljön az ideje.”