Orbán Viktor egy kínai egyetem működésére rábólintott, a CEU még mindig vár

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, amiben Orbán Viktor felhatalmazza az innovációért és technológiáért felelős minisztert és a külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítsék elő a Magyarország és a Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodást. 

A Fudan Egyetem a Corvinus nemzetköziesítésében is részt venne, az erről szóló megállapodást nemrég írták alá. Ennek keretében egy kettős diplomaprogram indul az egyetemen - szemeszterenként mintegy négymillió forintos tandíjjal. 

A miniszterelnök a határozatban közli: „egyetértek a  Magyarország és a  Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozásával”.

A CEU rektora a múlt héten pont azért jelentette be, hogy Bécsbe költöztetik az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit, ha decemberig nincs előrelépés, mert ugyanezt a megállapodást a magyar kormány nem írja alá New York állammal. Arra a kérdésre, hogy ez mikor történik meg, Orbán Viktor legutóbb azt mondta: „Majd ha eljön az ideje.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.