Orbán Viktor egy kínai egyetem működésére rábólintott, a CEU még mindig vár

oktatás
2018 október 30., 21:25
comments 157

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, amiben Orbán Viktor felhatalmazza az innovációért és technológiáért felelős minisztert és a külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítsék elő a Magyarország és a Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodást.

A Fudan Egyetem a Corvinus nemzetköziesítésében is részt venne, az erről szóló megállapodást nemrég írták alá. Ennek keretében egy kettős diplomaprogram indul az egyetemen - szemeszterenként mintegy négymillió forintos tandíjjal.

A miniszterelnök a határozatban közli: „egyetértek a Magyarország és a Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozásával”.

A CEU rektora a múlt héten pont azért jelentette be, hogy Bécsbe költöztetik az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit, ha decemberig nincs előrelépés, mert ugyanezt a megállapodást a magyar kormány nem írja alá New York állammal. Arra a kérdésre, hogy ez mikor történik meg, Orbán Viktor legutóbb azt mondta: „Majd ha eljön az ideje.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt