Újra John Frusciante a Red Hot Chili Peppers gitárosa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Itt a Nagy Karácsonyi Popmeglepetés: a Red Hot Chili Peppers a Instagramon jelentette be, hogy tíz év után elhagyta az együttest Josh Klinghoffer gitáros és máris megvan az utódja. Aki nem más, mint az RHCP korábbi legendás gitárosa, John Frusciante.

A dolog azért igazán meglepő, mert Frusciante korábban két etapban is gitározott az RHCP-ben: 18 éves korától, vagyis 1988-tól 92-ig, majd 98 és 2009 között. 

John Frusciante

Az együttesbe úgy került be, hogy tinédzserként a rajongójuk volt, majd, még mindig tizenévesen összeismerkedett Hillel Slovak gitárossal és Flea-vel, a basszusgitárossal. Nem sokkal azután, hogy Slovak 26 évesen meghalt heroin-túladagolásban és az első utódja nem jött be nekik, meghallgatták, majd felvették Frusciantét. Aki három évvel később azért lépett le - egy világkörüli turné közben, Japánból -, mert úgy érezte, hogy az együttes túl népszerű lett. Miután kigyógyult a heroinfüggőségből 1998-ban visszatért, a kirúgott Dave Navarro helyére. Másodjára akkor hagyta ott az együttest, amikor az RHCP bejelentette, hogy kiégtek, ezért ismeretlen időre deaktiválják magukat. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!