Újra John Frusciante a Red Hot Chili Peppers gitárosa

MŰVÉSZET
2019 december 16., 05:01

Itt a Nagy Karácsonyi Popmeglepetés: a Red Hot Chili Peppers a Instagramon jelentette be, hogy tíz év után elhagyta az együttest Josh Klinghoffer gitáros és máris megvan az utódja. Aki nem más, mint az RHCP korábbi legendás gitárosa, John Frusciante.

link Forrás

A dolog azért igazán meglepő, mert Frusciante korábban két etapban is gitározott az RHCP-ben: 18 éves korától, vagyis 1988-tól 92-ig, majd 98 és 2009 között. 

photo_camera John Frusciante

Az együttesbe úgy került be, hogy tinédzserként a rajongójuk volt, majd, még mindig tizenévesen összeismerkedett Hillel Slovak gitárossal és Flea-vel, a basszusgitárossal. Nem sokkal azután, hogy Slovak 26 évesen meghalt heroin-túladagolásban és az első utódja nem jött be nekik, meghallgatták, majd felvették Frusciantét. Aki három évvel később azért lépett le - egy világkörüli turné közben, Japánból -, mert úgy érezte, hogy az együttes túl népszerű lett. Miután kigyógyult a heroinfüggőségből 1998-ban visszatért, a kirúgott Dave Navarro helyére. Másodjára akkor hagyta ott az együttest, amikor az RHCP bejelentette, hogy kiégtek, ezért ismeretlen időre deaktiválják magukat.