Washington Post: Trump 15 413 hamis vagy félrevezető kijelentést tett elnöksége 1055 napja alatt

A Washington Post Fact Checker című aloldala 2017 óta számolja Donald Trump hamis vagy félrevezető kijelentéseit. Most, 2019 végéhez közeledve, a mutató 15 413-on áll. Ezt az elnök 1055 nap alatt hazudta össze.

Jobban megnézve a statisztikát, jól látszik, hogy 2019-ban mennyire belehúzott, 2017-ben 1999 hamis vagy félrevezető állítással kezdett, 2018-ban erre tett rá 5689-et. 2019-ben viszont a 2017-ben és 2018-ban együtt gyűjtött eredményt is megduplázta. Az összesítés szerint Trump leghazugabb hónapja 2018 októbere volt, az idei október és a november viszont a 2. és a 3. a sorban.

A mostani ősz azért durvult be, mert Trump magyarázkodik az ukrajnai telefonhívás miatt, ami akár még a posztjába is kerülhet. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó