Nagy Ervin: Kocsis Máté azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni

KULTÚRA
2019 december 17., 14:47
comments 196

Nagy Ervin színész dühösen nyilatkozott az RTL Klub Házon kívül című műsorának a Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása után. Ebből tettek ki egy rövid részletet a szerda késő esti műsor előtt.

Nagy Ervin azt mondta: „Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása.” Szerinte olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, és nem szokták rásütni, hogy állandóan ott van a baloldali tüntetésen vagy liberálisbérenc.

„És most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény(…), egy ilyen típusú csávó, azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni, egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ettől valamiféle nyeresége lesz. Ez öngyilkosság!”

– mondta Nagy Ervin, aki szerint nem volt „jó ötlet rálépni a művészek bütykére”, mert a kreatív energiáikat elkezdik használni. „Nem Orbán Viktor-bábukat égetünk a színpadon, hanem megfricskázzuk a hatalmat” – mondta.

Nagy Ervin arra utalhatott, hogy – miközben a vébén a magyar női kézilabda-válogatott történelmi bukást hozott össze, a szövetség elnöke, – Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a „zaklatószínházakkal” foglalkozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.