Lövöldöztek az FSZB székházánál

2019 december 19., csütörtök 16:45

Ártalmatlanná tették a biztonsági erők azt a fegyveres támadót, aki tüzet nyitott este az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál, Moszkva belvárosában – közölte az FSZB. Az Izveszytija című napilap korábban úgy értesült, hogy a lövöldözésben hárman életüket vesztették. Az információt hivatalosan nem erősítették meg.

„Ismeretlen tüzet nyitott a Bolsaja Lubjanka (utca) 12-es házánál. Vannak sérültek. A bűnözőt ártalmatlanná tették. Személyazonosságának megállapítása folyik” – áll az FSZb közleményében, ami után több sajtóforrás is a lövöldözés felújulásáról számolt be. Az Interfax hírügynökség szerint a Lubjanka teret lezárták a biztonsági erők, az ott lévő embereket kimenekítették.

Az FSZB épülete Moszkvában Fotó: Vaszilij Makszimov/AFP

Ezen a videón lövések hallatszanak:

Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában azt mondta, Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. Putyin a biztonsági szervek alkalmazottainak napján megtartott ünnepségen mondott beszédet. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az elnököt tájékoztatták az incidensről. (MTI)