A brit parlament elfogadta a Boris Johnson által kialkudott Brexit-megállapodást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy többséggel jóváhagyta pénteken a londoni alsóház a Brexit feltételeiről szóló megállapodást, így a ratifikációs folyamat következő szakaszába léphet januárban.

Az alsóházi szavazás után a Lordok Háza elé kerül, ha módosításokat indítványoznak, akkor ismét szavaznia kell az alsóháznak. Boris Johnson miniszterelnök célja, hogy  az Egyesült Királyság a jelenleg érvényes január 31-i határnapon kilépjen az Európai Unióból, és addig minden szavazást végig akar vinni. Sőt, a kormány kész arra, hogy jogi erővel tiltsa meg saját magának és a parlamentnek a Brexit után tervezett átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.