Az ügyészség elkobozná Simonka György vagyonát

Az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené, írja a vádirat alapján a 24.hu

A ló néz, a csikó lát, elkoboznák Simonka vagyonát Fotó: Simonka György/Facebook

A lap szerint a fideszes képviselő feleségétől, Simonkáné Gábor Marianntől és unokahúgától, Tóth Renátától, akiket ötöd, illetve hatodrendű vádlottként költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítanak, szintén elkoboznák a vagyonukat. Mindkettejüktől további 11 millió forintot vennének el. A lap emlékeztet, hogy Tóth Renátától korábban 32 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

Simoka és 32 társa ellen augusztusban emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint tevékenységük  a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó