Szombat éjfélig sugároz a Civil Rádió a 98-as frekvencián

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Pár óráig sugározhat már csak adást a Civil Rádió az FM 98-as frekvencián. December 21-én éjfélkor lejár a médiaengedélye. A magyar újságírás történetének fontos állomása ez a megszűnés, éppen a médium kicsisége miatt az. A rádió, mondhatni jelentéktelensége miatt jelentős” - írja a Facebookon Vicsek Ferenc műsorvezető-szerkesztő.

„Szabad szemmel alig látható kavics lehetett a hatalom cipőjében a frekvencia, ami amúgy alkalmas lett volna akár milliós hallgatótáborhoz szólni” - áll a posztban. A rádiónál egyébként önkéntesek dolgoztak, soha nem működött profitorientált formában a szolgáltatás, és a műsorkészítők saját bevallása szerint néhány ezer emberhez jutottak el. A Médiatanács most nem újította meg a szolgáltatási engedélyüket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér