„Azért állnak ki ezek a színésznők, hogy ne legyen ronda a világ, hagyjuk egymást élni”

„Ha nagy tétről van szó, akkor azért össze tudnak fogni a színháziak”

- nyilatkozta az RTL Híradónak Molnár Piroska arról a videóról, amelyben mintegy ötven színésznő énekli el Weöres Sándor versét „a Színház- és Filmművészeti Egyetemért és a játék szabadságáért.”

A videó előzménye, hogy a Gothár-ügyet meglovagolva a kormány tagjai és médiája elsöprő erejű lejáratókampányba kezdett a magyar színházi képzés legfontosabb intézménye ellen, annak ellenére, hogy semmilyen visszaélésről nem érkezett hír, és azonnal vizsgálatot kezdtek, és ripsz-ropsz ki is rúgták Gothárt.

Ez nem lehet véletlen, ez az egyetem kisöprésének előjátéka - érzik többen a Színművészetin. Upor László rektorhelyettes az RTL-nek csak annyit mondott: a nemtelen támadások sorozata „nem jó jel”.

Ennek a helyzetnek szól a magyar színjátszás legjobbjai közül többeket, klasszisokat és fiatal tehetségeket is felvonultató dal. „Kicsit berondult körülöttünk a világ - mondta Upor. - Azért állnak ki ezek a színésznők, hogy ne legyen ronda a világ, hanem hagyjuk egymást élni és dolgozni és játszani.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó