Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság Pikó András ellen, mert nyilvánosságra hozta, hogyan utasítgatta a kerületi lapot Kocsis Máté

politika
2019 december 24., 13:19

Vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság VIII. kerületi önkormányzatnál megvalósult adatkezelések miatt, közölte Péterfalvi Attila a Magyar Hírlappal. Ugyanis több bejelentés is érkezett hozzájuk amiatt, hogy Pikó András polgármester egy héttel ezelőtt nyilvánosságra hozta a Józsefváros Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők korábbi hivatalos e-mailjeinek tartalmát.

Pikó András a múlt héten olyan leveleket mutatott be, amik szerinte azt mutatják meg, hogy az előző, fideszes városvezetés idején Kocsis Máté fideszes frakcióvezető személyesen instruálta a Józsefváros Újság szerkesztőségét, a jegyző és a választási irodát vezető Rimán Edina pedig jó ötletnek tartotta, hogy az újság közös interjút készítsen Kocsis Mátéval és az akkori polgármester Sánta Botonddal, mert mint írta mert ezen nem találhat fogást a helyi választási bizottság.

link Forrás