Idén már egymillióan igényeltek ír útlevelet

2015 óta meredeken emelkedik azok száma, akik ír útlevelet igényelnek, idén már összesen egymillióan éltek a lehetőséggel. 

Írország az EU tagja, így sok brit állampolgár, aki teheti, inkább megszerzi az ír útlevelet is, hogy megtarthassa az uniós okmánnyal járó jogokat amennyiben Nagy-Britannia valóban elhagyja az Uniót. Ír útlevelet bárki kaphat, aki bizonyítani tudja, hogy ír felmenőkkel rendelkezik: angolok, skótok, wales-iek igényei sorakoznak Dublinban. Az okmányok iránti igény 2015 óta fokozatosan nő. (Independent)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.