Veronai buszbaleset: egy tanú már két éve megnevezte a sofőrt

bűnügy
2019 december 30., 20:36

Koronatanú állítja, hogy nem az elhunyt sofőr vezette a veronai buszbaleset idején a járművet, mondták áldozatok hozzátartozói az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szendrei Endre és Krizsány László elmondta, hogy minderről Vígh Györgynek, a tragédia során gyermekeit elvesztő hős tanárnak a temetésén szereztek tudomást a tábor főszervezőjétől, aki a sofőrülés mögött ült.

Állítása szerint már 2017-ben a Nemzeti Nyomozó Irodának tett vallomásában is egyértelműen közölte: a buszt Varga János és nem a balesetben elhunyt Kalmár Zoltán vezette.

Vargát az olasz hatóságok meg is gyanúsították. Miután ezt közölték vele

A Magyarországon folyó eljárás eddigi eredménye, hogy meggyanúsították azt a háziorvost, aki annak ellenére, hogy tudhatott Varga súlyos alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. 

A sofőr miután elhagyhatta az olaszországi kórházat és hazatérhetett, besétált az önkormányzathoz, és új jogosítványt készíttetett magának. 

Ezt később visszavonták. 

A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítúrázó diákjait szállító busz 2017. január 20-án Verona mellett az autópálya elválasztó korlátjának ütközve kigyulladt. A balesetben 17-en vesztették életüket. A kigyulladt buszon 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr utazott.