Emmi: A független színházak működési támogatása változatlanul biztosított

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu írta meg, hogy mégsem jár működési támogatás a független színházaknak, azaz végül a kormány eredeti tervei valósulnak meg, ugyanis hétfő éjjel módosították a rendeletet, ami teljesen kivéreztetheti a független színházakat. Így csak „szakmai programmegvalósításra” lehet pályázni, működési költségre nem, az előadó-művészeti törvényből ugyanakkor nem törölték a működési támogatás lehetőségét. Bár a törvény szerint a minisztérium nem tagadhatná meg a támogatást, ez a rendeletmódosítás a cikk szerint eszközt ad a kezébe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rövid közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, amiben azt állítja: „Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 19. § (1) bekezdése egyértelműen rendelkezik: mind a szakmai programmegvalósítást, mind a működési támogatást rögzíti. Ebből adódóan a független színházak működési támogatása változatlanul, a korábbi évekhez hasonlóan biztosított.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó