A török parlament megszavazta, hogy az ország katonákat küldjön Líbiába

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A török parlament csütörtökön elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy katonákat küldjön Líbiába az ENSZ által is elismert kormány támogatására.

A Tripoli székhelyű kormány erőit a Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Khalífa Haftar tábornok csapatai támadják, és azt állítják, hogy már tíz kilométerre megközelítették a főváros központját. Haftar csapatai Egyiptomtól, az Egyesült Arab Emírségektől, Szaúd-Arábiától, Szudántól, Jordániától és Franciaországtól kaptak támogatást, igaz, mióta az ENSZ a Tripoli székhelyű kormányt ismerte el Líbia uraként, nyilvánosan csak Egyiptom és az Emírségek áll ki Haftar mellett. Ettől függetlenül az orosz-török viszonyra komoly árnyékot vethet a törökök líbiai beavatkozása. 

A török parlament egy évre adott felhatalmazást egy líbiai katonai beavatkozáshoz. A törvényjavaslatot a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom szavazta meg, a szociáldemokrata, centrista és baloldali ellenzék elutasította. A szavazati arány 325:184 volt. (MTI, Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér