Polt szerint folyik nyomozás Borkai ügyében, de még senkit nem hallgattak ki

Három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán Borkai Zsolttal összefüggésben - többek közt ez áll Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. A 24.hu beszámolója szerint Polt azt írta, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik, de tanúkihallgatás még nem történt az ügyben.

Borkai Zsoltról, Győr korábbi fideszes polgármesteréről nem sokkal az október 13-i önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra egy hajón, külföldön forgatott szexvideó. A videón Borkai olyan győri üzletemberek társaságában látható, akiknek már évekkel ezelőtt is voltak gyanús ügyleteik a várossal, a videó nyilvánosságra kerülése után pedig ezek az ügyek újból érdekelni kezdték a magyar hírolvasókat, ezért feljelentések nyomán feltehetően ezekben is nyomozni kezdett az ügyészség.

Borkaival kapcsolatban zajlik egy olyan eljárás is, ami a felvételek kiszivárogtatóját, Borkai zsarolóját keresi.

Ungár Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőről is kérdezte Poltot, a legfőbb ügyész közölte, hogy ebben az ügyben is folyamatban van a nyomozás, de nem volt még tanúkihallgatás. Lacknerről szintén az önkormányzati választás idején került nyilvánosságra egy videó, amin feltehetően kokaint fogyaszt és korrupciós ügyekről beszél.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.