Polt szerint folyik nyomozás Borkai ügyében, de még senkit nem hallgattak ki

Három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán Borkai Zsolttal összefüggésben - többek közt ez áll Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. A 24.hu beszámolója szerint Polt azt írta, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik, de tanúkihallgatás még nem történt az ügyben.

Borkai Zsoltról, Győr korábbi fideszes polgármesteréről nem sokkal az október 13-i önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra egy hajón, külföldön forgatott szexvideó. A videón Borkai olyan győri üzletemberek társaságában látható, akiknek már évekkel ezelőtt is voltak gyanús ügyleteik a várossal, a videó nyilvánosságra kerülése után pedig ezek az ügyek újból érdekelni kezdték a magyar hírolvasókat, ezért feljelentések nyomán feltehetően ezekben is nyomozni kezdett az ügyészség.

Borkaival kapcsolatban zajlik egy olyan eljárás is, ami a felvételek kiszivárogtatóját, Borkai zsarolóját keresi.

Ungár Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőről is kérdezte Poltot, a legfőbb ügyész közölte, hogy ebben az ügyben is folyamatban van a nyomozás, de nem volt még tanúkihallgatás. Lacknerről szintén az önkormányzati választás idején került nyilvánosságra egy videó, amin feltehetően kokaint fogyaszt és korrupciós ügyekről beszél.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér