Polt szerint folyik nyomozás Borkai ügyében, de még senkit nem hallgattak ki

bűnügy
2020 január 02., 17:10

Három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán Borkai Zsolttal összefüggésben - többek közt ez áll Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. A 24.hu beszámolója szerint Polt azt írta, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik, de tanúkihallgatás még nem történt az ügyben.

Borkai Zsoltról, Győr korábbi fideszes polgármesteréről nem sokkal az október 13-i önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra egy hajón, külföldön forgatott szexvideó. A videón Borkai olyan győri üzletemberek társaságában látható, akiknek már évekkel ezelőtt is voltak gyanús ügyleteik a várossal, a videó nyilvánosságra kerülése után pedig ezek az ügyek újból érdekelni kezdték a magyar hírolvasókat, ezért feljelentések nyomán feltehetően ezekben is nyomozni kezdett az ügyészség.

Borkaival kapcsolatban zajlik egy olyan eljárás is, ami a felvételek kiszivárogtatóját, Borkai zsarolóját keresi.

Ungár Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőről is kérdezte Poltot, a legfőbb ügyész közölte, hogy ebben az ügyben is folyamatban van a nyomozás, de nem volt még tanúkihallgatás. Lacknerről szintén az önkormányzati választás idején került nyilvánosságra egy videó, amin feltehetően kokaint fogyaszt és korrupciós ügyekről beszél.