Kabalából majdnem felrobbantotta a repülőgépet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

17200 dollárra (kb. ötmillió forintra) bírságoltak egy kínai légiutast, aki kabalából pénzérméket dobált felszállás előtt a gép hajtóművébe. Ami elég nagy baromság: hiába apró egy pénzérme, a kemény fém pllanatok alatt komoly károkat képes okozni a hajtómű lapátjaiban, a leszakadó törmelék pedig akár fel is robbanthatja a motort.

A 28 éves kínai férfi életében először repült, és a kínai babonáknak megfelelően a pénzérmék dobálásával akarta garantálni a Lucky Airlines járatának biztonságát.

Mint már említettem, ez kontraproduktív ötlet volt, még ha szerencsére a tragédiát sikerült is elkerülni, mert a gép kezelőszemélyzetének szemet szúrtak a hajtómű környékén elszórt pénzek. A gépet nem engedték felszállni.

Lu Chao, a 28 éves férfi beismerte tettét, amit még 2019 februárjában követett el. Bírósági tárgyalását júliusban tartották, de az eset részleteit csak most hozták nyilvánosságra. Miután minden utast le kellett szállítani a gépről, Lút őrizetbe vették és tíz napra letartóztatták. Végül a közrend megzavarásával vádolták meg, de egy polgári perben ötmillió forintnyi kártérítésre kötelezték.

Lu a tárgyalásán azzal érvelt, hogy a légitársaságoknak külön figyelmeztetniük kéne az utasokat arra, hogy ne dobáljanak fémtárgyakat a hajtóműbe. Amilyen hülyén hangzik ez, annyira jogos felvetés, legalábbis a babonás kínaiak viszonylag nagy rendszerességgel tesznek tönkre repülőket azzal, hogy pénzérméket dobálnak a hajtóművükbe. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér