Legalább 40 halottja és 213 sérültje lett Szulejmáni tömegpánik miatt elhalasztott temetésének

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elhalasztották Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetését, mert az iráni Kermánban, a tábornok szülővárosában tartott ceremónián kialakult tolongásban legfrissebb értesülések szerint legalább 40 embert halálra tapostak és 213-an megsérültek – közölték a Farsz és az ISNA helyi hírügynökségek.

„A tolongásban, sajnálatosan, egyes honfitársaink megsérültek, míg mások meghaltak” – mondta Pirhosszein Kulivánd, az iráni katasztrófavédelem egészségügyi szolgálatának vezetője az állami televízió műsorában.

A temetés új időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

Fotó: Atta Kenare/AFP

A helyi egészségügyi szolgálatok adatai szerint a tolongás azért tört ki, mert túl sokan érkeztek a tartományokból, hogy elbúcsúzzanak a „legendás katonától”, akivel egy célzott amerikai légicsapás végzett pénteken az iraki főváros, Bagdad közelében. Az incidens miatt újra fellángolt a viszály Washington és Teherán között. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó