Lezuhant egy ukrán utasszállító Iránban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerda reggel lezuhant Iránban egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 170 utassal és a személyzettel a fedélzetén, jelentette a Farsz iráni hírügynökség. A félhivatalos hírügynökség Twitteren közölte, hogy az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, műszaki problémák következtében lezuhant, fedélzetén 170 utassal és a gép személyzetével. Később az iráni állami televízió arról számolt be, hogy mindenki meghalt az ukrán repülőgép fedélzetén.

Fotó: ROHHOLLAH VADATI/AFP

Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe. „A gép kigyulladt, de mentőket küldtünk a helyszínre ... és talán meg tudunk menteni néhány utast”- mondta az állami televíziónak Pirhuszein Kulivand, az iráni mentőszolgálatok vezetője.

Fotó: Iranian Red Crescent / Handout/Anadolu Agency

A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér