Lezuhant egy ukrán utasszállító Iránban

katasztrófa
2020 január 08., 04:57

Szerda reggel lezuhant Iránban egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 170 utassal és a személyzettel a fedélzetén, jelentette a Farsz iráni hírügynökség. A félhivatalos hírügynökség Twitteren közölte, hogy az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, műszaki problémák következtében lezuhant, fedélzetén 170 utassal és a gép személyzetével. Később az iráni állami televízió arról számolt be, hogy mindenki meghalt az ukrán repülőgép fedélzetén.

photo_camera Fotó: ROHHOLLAH VADATI/AFP

Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe. „A gép kigyulladt, de mentőket küldtünk a helyszínre ... és talán meg tudunk menteni néhány utast”- mondta az állami televíziónak Pirhuszein Kulivand, az iráni mentőszolgálatok vezetője.

A lezuhant ukrán Boeing maradványai.
photo_camera Fotó: Iranian Red Crescent / Handout/Anadolu Agency

A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba. (BBC/MTI)