Tavaly is behúzott 5 milliót a Szerencsejáték Zrt.-től a cég, amit Szijjártó testvére vezet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Szerencsejáték Zrt. honlapjára most felkerült adatok szerint az állami cég tavaly nyáron 5 millió forint értékben kötött szponzorálási szerződést a Truck Race Promotion Kft.-vel, aminek jelenleg is a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója.

Szijjártó Sarolta

A G7 tavaly írt arról, hogy a kamionversenyeket szervező céget bőségesen ellátják állami pénzekkel, még  Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszerve is fizetett nekik 72 millió forintot tavaly egy konferencia szervezéséért. 

Szijjártó Saroltáék cége nem először kapott pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től: az állami vállalat  2016-ban 5 millió forintot, 2018-ban pedig már 71 millió forintot adott nekik. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó