A magyarok többsége szerint be kellene zárni a szennyező Mátrai Erőművet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyarországon szívesen látnának az emberek konkrét klímavédelmi intézkedéseket, derül ki a Greenpeace megbízásából készült közvéleménykutatásból. A felmérést a Závech Research végezte egy ezer fős, a lakosságot reprezentáló mintán. 

A kutatásban néhány klímapolitikai intézkedés népszerűségére voltak kíváncsiak. Az adatok szerint a megkérdezettek

A Mátrai ErőműFotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Hasonlóan nagy arányban támogatták azt is, hogy a kormány csökkentse az ökogazdálkodásból származó élelmiszerek áfáját, tiltsa be az egyszer használatos műanyag szatyrokat és szorítsa ki a régi, szennyező autókat az utakról. A pontos számokat ezen a két grafikonon lehet megnézni: 

Fotó: Greenpeace
Fotó: Greenpeace

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó