Négy hónapja falaz a székesfehérvári járási kormányhivatal az Orbán családnak arról, mi épül a műemléki védettségű hatvanpusztai majorságban

Tbg
POLITIKA
2020 január 10., 08:14

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még szeptemberben tett fel közérdeklődésre számot tartó kérdéseket afelől, mégis mi épül a hatvanpusztai majorságban, amelyet a miniszterelnök és családja használ, bár a területet Mészáros Lőrinc bérli.

A valamikor a Habsburgok által birtokolt területet Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek ingatlanos cége vásárolta meg 2011-ben, majd Mészáros Lőrinchez került, de valójában az Orbán család használja, és fejleszti.

Tekintve, hogy az épületegyüttes műemlék, Hadházy közérdekű adatigénylést tett, miután júliusban drónfelvételek alapján meggyőződött arról, valami nagyszabású építkezés kezdődött a területen. Ám választ négy hónapja nem kap - holott a szabályozás szerint erre 15 napon belül sort kellett volna keríteni, ezért felkereste személyesen is a kormányhivatalt, ahol Petrás Józseffel, a hivatal egyik főosztályvezetőjével beszélgetett, a diskurzusról videót is készített.

link Forrás

„Ismerjék meg Józsefet (Petrás), akinek hivatalától azt szerettem volna megtudni, hogy mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán család (korábban József nádor) tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságában zajlik. (Bunker? Borospince? Mélygarázs?Wellness központ?) Illetve valóban elbontják-e az egyik védett épületet? (...) József azonban 4 hónap alatt SEMMIT NEM VÁLASZOLT, pedig törvény szerint ezt 15 nap alatt meg kellett volna tennie (illetve jelezhette volna a határidő meghosszabbítását 15 nappal). ”

Hadházy Ákos azt írja, Petrás József remekül beleillik az Orbán-rendszert kiszolgáló köztisztviselők sorába: „A halk szavú P. József megtestesít mindent, ami a magyar államigazgatás romjait jellemzi: a szervilis, pökhendi, Orbán iránti hűség szerint szelektált vezetőket (és persze az alattuk szenvedő, egyre fogyatkozó , valódi közigazgatási szakemberek sorsát is elképzelhetjük)”