Teljesen körbezárt egy várost az ausztrál bozóttűz

katasztrófa
2020 január 10., 07:05

Az erős, minden irányból jövő szél és a tűző napsütés miatt pénteken a tűz teljesen körbezárta a Kenguru szigeten lévő várost,  Kingscote-t Ausztráliában - számol be a BBC. A lángok elszigetelték a város lakóit az utaktól, akik a tengerpartra menekültek és a kompjáratokat várják. 

Scott Morrison, Ausztrália nem túlságosan kedvelt miniszterelnöke korábban figyelmeztette a lakosságot, hogy a szél és a hőség miatt a péntek ,,nehéz nap lesz a keleti államoknak".Az országos tűzoltóság Victoriában és Új-Dél-Walesben is arra szólította fel az embereket, hogy minél előbb hagyják el otthonaikat a tragédia elkerülése érdekében. A tűzoltóság szerint a hőmérséklet az említett területen 40 fok körül van és szélsőségesen nagy a veszély. Új-Dél-Wales partjainál két hajó várakozik, hogy azokkal evakuálják a lakosságot.

Közben amerikai tűzoltók érkeztek Sydneybe, hogy Victoriában erősítsék az ausztrál csapatokat. 

link Forrás

Az ausztrál bozóttűznek szeptember óta legalább 27 halottja van, és a tűz több mint 10,3 millió hektárnyi területet pusztított el. Az új év kezdete óta körülbelül 1000 otthon semmisült meg.