Óbudai robbanás: „A feleségem kiment a teraszra, ő vette észre, hogy a szomszédos épület teljes terjedelmében ég”

baleset
2020 január 12., 20:32

A hvg.hu élő tudósítása szerint egy kerítéssel lezárt területen keletkezett a vasárnapi óbudai tűz, itt kisebb fa lakóházakban, lakókocsikban élnek az emberek. Az egyik lakó szerint ezek közül az egyik faházban csaptak fel a lángok, a robbanásokat a házakban található gázpalackok okozták.

link Forrás

Az egyik lakó azt mondta, "a feleségem kiment a teraszra, nem tudom, miért, mert még nem sikerült kommunikálnom vele, és ő vette észre, hogy a szomszédos épület terjes terjedelmében ég". A férfi beszámolója szerint ezután ők menekülőre fogták, és egymás után robbantak a gázpalackok. "Mentettük a bőrünket" - mondta a szomszéd. A hvg.hu-nak azt mondta, a tüzet okozó épület faszerkezetes lakóház volt. A tűz a ő házukat is elérte, de egyelőre nem tudja, mekkora a kár, mert őket már nem engedték vissza a kapun.

A portál információ szerint összesen öt házat érintett a tűz, ebből kettő valószínűleg teljesen leégett. A férfi szerint előbb volt a tűz, a robbanásokat a gázpalackok okozták. Arról is beszámolt, tudomása szerint egy sérült biztosan van, őt a mentők kórházba szállították. A hatóságok melegedőbuszt biztosítottak azok számára, akik a tűz elől menekültek házaikból.