Letartóztatták azt a 16 éves fiút, aki összeverte társát egy kaposvári gyermekotthonban

bűnügy
2020 január 13., 14:11

Pénteken adtunk róla hírt, hogy súlyos testi sértés kísérlete bűncselekmény ügyében nyomoz a rendőrség egy kaposvári gyermekotthonban. Egy az interneten terjedő videó nyomán indult eljárás, amin egy kamaszfiú látható, amint durván megveri egy társát.

A rendőrség még aznap elfogta és bűnügyi őrizetbe helyezte az elkövető 16 éves fiút, és az is kiderült: a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt a bántalmazás.

Most a Kaposvári Törvényszék a fiú letartóztatását rendelte el, mivel vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye - közölte a 24.hu-val Vadócz Attila, a bíróság szóvivője hétfőn. Az előzetes 30 napig tart, és javítóintézetben kell végrehajtani.

A Somogy Megyei Főügyészség MTI-nek küldött közleményéből még az derül ki: az esetet rögzítő felvételen jól hallható, hogy a videó készítője, egy 17 éves fiú a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. (24.hu/MTI)