„Hívd meg Trumpot, el fog jönni” - viccelődött egymással Putyin és Aszad Damaszkuszban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: -/AFP

Vlagyimir Putyin Damaszkuszba látogatott múlt héten, és találkozott Bassár el-Aszad elnökkel az orosz fegyveres erők parancsnoki központjában. A látogatásról az orosz állami tévé is készített anyagot, vasárnap bemutatott műsorukból pedig egy jelenet keringeni kezdett Twitteren, amit az Axios szemlézett

A videón az látható, hogy a templomi látogatásuk alatt Aszad elmeséli Putyinnak Pál apostol történetét, aki a damaszkuszi úton vált kereszténnyé (ez a pálfordulás), és viccelődve hozzáteszi: „Ha Trump is eljönne erre az útra, minden normális lenne megint.”

Putyin nevetve így válaszol: „Hívd meg, el fog jönni!” Aszad erre azt mondja, kész arra, hogy meghívja Trumpot, mire Puytin mosolyogva annyit mond:

„Megmondom neki.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.