Egyetlen májusi hétvégére sikerült szervezni a Giro d'Italia budapesti rajtját, a Final Fourt, egy futóversenyt és az úszó-Európa-bajnokság indulását

"A tárgyalások, egyeztetések folyamatosak, és rendben haladnak a Fővárosi Önkormányzattal" a Giro d'Italia budapesti rajtjával kapcsolatban, közölte az eseményt koordináló Szervező Bizottság elnöke. Révész Máriusz azután adott ki közleményt, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a Népszávanak kijelentette: "fontosnak tartjuk, hogy legyenek nemzetközi versenyek a fővárosban, de ezek nem kerülhetnek egy fillérébe sem az itt élő polgároknak. Sem közvetett, sem közvetlen módon." Révész azt kérte a Városházától, hogy május 9-10-én tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést,

"sőt érdemes lenne a belvárostól távolabb parkolóhelyeket kialakítani, és közösségi közlekedéssel behozni a szurkolókat a központba." 

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint ezen a hétvégén 

"komolyan végig kell gondolni a közlekedés szervezését, mert a Giro-n kívül ezen a hétvégén tartják Budapesten a női kézilabda Final Fourt, a 16 év - 16 kilométer Európai Uniós futást, sőt másnap kezdődik az úszó-Európa-bajnokság is." 

Hozzátette: az egyik legsürgősebb teendő a pontos útvonal meghatározása, a jelenlegi útvonalterv alsó rakparti szakaszának a Lánchíd alatti része a híd esetleges felújítása miatt még mindig kérdéses.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó