Nem elég a pénz, amit félretett a kormány a bicikliversenyre, de Budapest nem akarja kipótolni

„Fontosnak tartjuk, hogy legyenek nemzetközi versenyek a fővárosban, de ezek nem kerülhetnek egy fillérébe sem az itt élő polgároknak. Sem közvetett, sem közvetlen módon” - mondta Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a Népszavának a Giro d'Italia nevű olasz kerékpárversenyről, ami májusban Budapestről fog indulni. 

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint viszont nem lesz egyszerű beleférni a 7,8 milliárdos keretbe, amit eddig elkülönítettek a Giróra. Elmondása szerint a pénz nagy része az olasz szervezőknek jár, akik Budapestre szállítják a csapatokat, gondoskodnak az elszállásolásukról, ellátásukról, a médiáról és a verseny szakmai hátteréről. 

Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Révész szerint érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy két napra ingyenessé tegyék a közösségi közlekedést, és érdemes lenne a belvárostó távolabb parkolóhelyeket kialakítani, aminek persze költségei vannak. A kormánybiztos nem árulta el, hogy pontosan mekkora összeget szeretnének kapni a fővárostól, de a Népszava szerint több százmillió forintról van szó. 

Az egyéni indulásos időfutamot a Hősök tere és a Budai Vár között rendezik meg, vasárnap pedig Budapestről indul a második szakasz. Az útvonalat még mindig nem véglegesítették, nem biztos például, hogy használhatják a felújításra szoruló Lánchidat, ráadásul azon a hétvégén tartják Budapesten a női kézilabda Final Fourt, az Európa futást, sőt másnap kezdődik az úszó Európa-bajnokság is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér