Simonka: Elindultunk haza

Csütörtökön véget ért a Fővárosi Törvényszéken a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György büntetőperének háromnapos előkészítő tárgyalása, ami után májusban kezdődhet meg az ügy érdemi része - írja a 24.hu. Simonka egyre nagyobb bajba került, ugyanis az ügy 33 vádlottja közül 8 beismerő vallomást tett. Ebből 4-et nem fogadott el a bíróság, a másik négy azonban még terhelő is Simonkára nézve, Bánk Péter Attila és Hajdu Attila felszámolóbiztoson ugyanis azt vallották, hogy személyesen Simonkával tárgyaltak arról, hogyan jöhetnének ki ők is és Simonkáék is a lehető legjobban a képviselő irányítása alatt álló cég felszámolásából.

Simonka György a Facebookon osztotta meg gondolatait a tárgyalásról, hosszú posztjában azt írta, hogy a beismerő vallomást tévő vádlottak alkut kötöttek az ügyészséggel.

„Szerintem a megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására próbáltak elismerni olyan dolgokat, amelyekről fogalmuk sem volt” - írta a posztban a politikus, aki korábban is utalt már arra, hogy a vádlottakat megfélemlítette az ügyészség.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.