Az ünnepek után is hirdette a karácsonyt a kormány

A Magyar Hang óvatos becslései szerint a kormány decemberben 440 millió forintnyi közpénzt költött a 3 országos napilap nyomtatott számaiban megjelent hirdetésekre.

A legnagyobb hirdető a Magyar Villamos Művek volt, ami decemberben 79 teljes újságoldalon és 11, majdnem egész oldalt lefedő, ún. „junior page”-en népszerűsítette magát.

A kormány 68 oldalon kívánt boldog karácsonyt az olvasóknak, ebből december 27-én két oldalon is a Népszavában, 27-28-án a Magyar Nemzetben, összesen 9,4 millió forintért. Vagyis az ünnepek után.

A lap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban nézte át az újságok decemberi számait, hogy összevesse a honlapon lévő tarifatáblázatokkal, a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda ugyanis nem közölte az adatokat. (Magyar Hang)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.