Leszedték Pokorni Zoltán nyilas nagyapjának a nevét a hegyvidéki Turul-szoborról

A Hegyvidéki Önkormányzat közleményben tudatta: munkatársai Pokorni Zoltán polgármester kérésére január 17-én eltávolították el a rézlapot - írja az ATV.hu.

Az önkormányzat közleménye szerint a kerület II. világháborús áldozatainak névsora több rézlapon szerepel, közülük egy korábban megrongálódott, ezt szintén leszerelték. A rézlapokat Pokorni József nevének eltávolítása és a megrongálódott lemez restaurálása után visszahelyezik a szobor talpazatára.

Ahogy korábban mi is írtuk, a hegyvidéki polgármester könnyek között mondott beszédet abban a Maros utcai rendelőintézetben, ahol a nyilasok a hírhedt tömeggyilkos Kun Páter vezetésével 84 embert öltek meg 1945. január 12-én. Akkor ezt mondta nagyapjáról a fideszes politikus: 

“A nagyapám 1944 decemberében elhagyta a családját, a nyilasokhoz csapódott, és ebben a három városmajori tömeggyilkosságban meghatározó, aktív szerepet vitt”. 

Pokorni az új kerületi képviselő-testület alakuló ülésén maga kezdeményezte, hogy vegyék le Pokorni József nevét a Turul-szoborról, amelyen a kerület II. világháborús áldozatainak névsora olvasható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó