Népszava: a BKV vezetése elismerte, hogy a felújított orosz metrókocsik valójában újak

Elszólta magát a BKV menedzsementje a legutóbbi rendkívüli igazgatótanácsi ülésen, és lényegileg elismerték, hogy az orosz Metrowagonmashtól új szerelvények érkeztek Budapestre, nem pedig a kiszállított kocsik felújítva, írja a Népszava. A lap szerint az új városvezetés által delegált igazgatósági tagok addig forszírozták a rozsdásodás témáját, hogy közlekedési társaság képviselője kijelentette: az első három kiszállított szerelvény szétszedése után a Metrowagonmash arra jutott, hogy azok olyan rossz állapotban vannak, hogy nem érdemes a javítással foglalkozni. A Népszava szerint arra a kérdésre, hogy

akkor mi van ezekben a kocsikban, ami nem új?

Azt felelték a BKV illetékesei, hogy 


a kocsik közötti átjárók ajtajai.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér