Fürjes Balázs államtitkár szerint vállalhatatlan volt az M1 interjúja Karácsony Gergellyel

„Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú. Több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé”

- írta a Twitteren Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. A politikus az M1 kedd esti adására utal, amiben Karácsony Gergely főpolgármester volt a csatorna vendége, miután hirtelen ötlettől vezérelve élőben meghívták interjút adni (Karácsony korábban egy interjúban arról panaszkodott, hogy a megválasztása óta nem hívták a közmédiába).

A Karácsonnyal interjút készítő riporter korábban nem igazán szerepelt a csatorna műsorainak vezetőjeként, nem tudni, miért éppen őt rántották elő a feladat elvégzésére. Az viszont az interjúból teljesen nyilvánvaló, hogy Karácsony lejáratását adták neki feladatul, és az is nyilvánvaló, hogy a riporter ebben nagyon nem járt sikerrel.

Ezek voltak a kérdései:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó