Oltalmazotti státuszban lévő férfi erőszakolt meg egy lányt a budapesti Kéthly Anna téren

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A rendőrség információi szerint egy 30 éves, oltalmazotti státuszban Magyarországon élő szomáliai férfi bántalmazott és megerőszakolt egy 25 éves lányt a Budapest VII. kerületében, a Bulinegyedben lévő Kéthly Anna téren 2020. január 20-án.

A lány egy barátnője sikeres államvizsgáját ünnepelte egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, itt ismerkedett meg a férfivel, aki, mikor hazaindultak, azzal az ígérettel csalta a lányt a térre, hogy ott elszívnak egy füves cigit. Itt azonban szexuálisan közeledett a lányhoz, aki ezt határozottan visszautasította.

„A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a lány telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről” - írja a police.hu.

Az amerikai férfi értesítette a rendőröket, akik a megadott személyleírás és a térfigyelő kamerák felvételei alapján beazonosították, és aznap 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a feltételezett elkövetőt, aki a kihallgatásán tagadta, hogy bűntényt követett volna el.

A 30 éves férfi ellen szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér