Oltalmazotti státuszban lévő férfi erőszakolt meg egy lányt a budapesti Kéthly Anna téren

bűnügy
2020 január 22., 12:16

A rendőrség információi szerint egy 30 éves, oltalmazotti státuszban Magyarországon élő szomáliai férfi bántalmazott és megerőszakolt egy 25 éves lányt a Budapest VII. kerületében, a Bulinegyedben lévő Kéthly Anna téren 2020. január 20-án.

A lány egy barátnője sikeres államvizsgáját ünnepelte egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, itt ismerkedett meg a férfivel, aki, mikor hazaindultak, azzal az ígérettel csalta a lányt a térre, hogy ott elszívnak egy füves cigit. Itt azonban szexuálisan közeledett a lányhoz, aki ezt határozottan visszautasította.

„A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a lány telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről” - írja a police.hu.

link Forrás

Az amerikai férfi értesítette a rendőröket, akik a megadott személyleírás és a térfigyelő kamerák felvételei alapján beazonosították, és aznap 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a feltételezett elkövetőt, aki a kihallgatásán tagadta, hogy bűntényt követett volna el.

A 30 éves férfi ellen szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.