45 milliárd forintnyi büntetést kapott Kanadában a Volkswagen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kanada történetének legnagyobb környezetvédelmi bírságát kapta a Volkswagen, amiért 128 ezer, a megengedettnél több káros anyagot kibocsátó autót importált az országba, írja a Reuters. A bíróság döntése értelmében a német cég 196,5 millió kanadai dollárt, vagyis több, mint 45 milliárd forintot kénytelen fizetni. 

Egy 2015-ös, németországi tüntetés Fotó: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Az ügyész szerint a döntés a közérdeket szolgálja, és tükrözi a cég magatartásának súlyosságát. A Volkswagen elfogadta a döntést, és közleményében azt írja, az általuk befizetett pénzt környezetvédelmi projektekre fordítják majd. 

A Volkswagennek eddig 30 milliárd eurójába került a 2015-ben kirobbant dízelbotrány, múlt héten éppen Lengyelországban kaptak bírságot. Négy és fél éve derült fény arra, hogy a cég úgy bütykölte meg a „tiszta dízel”-üzemű autóinak szoftverét, hogy a teszteken a kibocsátott nitrogén-dioxid mennyisége a határ alatt maradjon, normál üzemben azonban az autók kibocsátási értékei jóval a határérték fölött voltak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó